Grundläggande elektronik, sensorer, rörelser, ljud och ljus

Då jag för länge sen ville lära mig hur man gör rörliga objekt och skulpturer så hade jag jättesvårt att hitta kurser eller annan info som riktade sig till nybörjaren. Numera finns ju mycket på nätet, men är splittrat och inte alltid lättfångat.

Jag lärde mig trots allt både elektronik och hur man får fram rörelser, ljus och ljud och nu har jag startat kurser för att andra också ska kunna lära sig det på ett enkelt och roligt vis. Själv har jag alltid velat lära mig praktiskt och så är också mina kurser upplagda. Vi går också igenom var man får tag på grejer och vilka länkar och böcker man kan använda för att komma vidare.

Kurserna omfattar elektronik för upp till 12 V men inte digitalteknik eftersom kursen bara omfattar 24 timmar (4 helgdagar). - Det finns gränser för hur mycket man hinner tillgodogöra sig på den tiden - Efter kursen får du en sammanfattning i ord och bild av det som vi gått igenom som du kan använda vid framtida byggen.

När minst fem personer har anmält intresse för att gå kurser på www.aurell.se så startar jag en kursomgång.

Tyvärr är kurserna inte gratis eftersom lokal, material och utrustning kostar rätt mycket, men de som gått kursen (237 st) brukar tycka att det var värt pengarna.

 

Tipstagg:

Comments

Precis vad jag letar efter. Låter fantastiskt roligt! Har lite ont om tid just nu men kanske till sommaren. Du måste absolut fortsätta då med. Fin och inspirerande hemsida.